Gido van Schijndel

Mijn naam is Gido van Schijndel en ben de groot-koper docent bij stichting Fanfare Talenten. Het is een thuiswedstrijd want ik ben geboren (1981) en getogen in Dinxperlo. Mijn muzikale loopbaan begon bij Fanfare Psalm 150 en ook nu ben ik nog steeds spelend lid op trombone en dirigeer ik er de jeugd.

In 2006 heb ik de studie trombone bij Jilt Jansma op het conservatorium in Arnhem afgerond. Tijdens deze opleiding speelde ik onder andere als trombonist gespeeld bij het Trompetterkorps der Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht. In 2003 begon ik ook aan de opleiding HaFaBra-directie bij Alex Schillings en Arnold Span in Zwolle omdat het ook het dirigeren mij aantrok.

Het lesgeven aan kinderen vind ik erg leuk om te doen. Vooral de progressie die ze maken door de jaren heen en het enthousiast maken voor muziek trekt me enorm.

Naast het lesgeven bij de stichting geef ik ook muziekles op basisscholen De Bosmark en De Hove en geef ik nog les aan de Muziekschool Oost-Gelderland. Verder zijn OBK Westervoort, AMDG Wehl en de jeugd van Psalm 150 mijn orkesten waar ik dirigeer.