Colin Janssen

Graag wil ik me even voorstellen, mijn naam is Colin Janssen en vanaf September werkzaam bij Fanfare Talenten Dinxperlo als leraar slagwerk/drums.

Hoe is het allemaal begonnen?

Ik ben begonnen op 5 jarige leeftijd bij schutterij St. Hubertus in Ulft met trommel lessen. Op mijn 7e ben ik, op advies van de schutterij, naar Harmonie Ulft gegaan omdat je dan les kon volgen op de muziekschool in Doetinchem. Daar kreeg ik les van dhr. Jan Wissink, die ook werkzaam was op het conservatorium. Bij hem heb ik mijn muziek diploma’s A tot en met D gehaald en kreeg ik steeds vaker te horen dat ik erg talentvol was ( ben…. ). Hij adviseerde mij naar het conservatorium te gaan. Dat heb ik gedaan en in 1993 ben ik afgestudeerd. De 5-jarige studie in Arnhem was een geweldige tijd en daarna ben ik gelijk gaan lesgeven. Eerst ben ik begonnen met mijn eigen school en daarna ook bij muziekverenigingen. Sinds 2000 ben ik bij de muziekschool Oost – Gelderland docent slagwerk/drums. Ik heb dus van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, wat erg plezierig is.

Op dit moment geef ik les aan de muziekschool, mijn eigen drumschool en 7 muziekverenigingen. Tevens ben ik nog drummer van Warboel, kindertheater.