Ruben van Schijndel

Ruben van Schijndel (1988) speelt sinds 1996 trompet bij fanfareorkest Psalm 150 in Dinxperlo. In 2007 startte Ruben met zijn bacheloropleiding Klassiek Trompet bij docent Tonnie Kievits aan het ArtEZ conservatorium.
Tijdens zijn studie volgde hij directielessen bij Harrie Janssen en masterclasses bij o.a. Peter Masseurs en Gabor Tarkövi. Daarnaast nam hij deel aan meerdere projectorkesten, waaronder het Nederlands Studenten Orkest (2011).

Na zijn afstuderen (2011) werkte Ruben als professioneel trompettist bij het Orkest Koninklijke Marechaussee (voorheen: Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee).
In 2017 verruilde Ruben deze baan voor een nieuwe uitdaging bij Musikschule Bocholt – Isselburg. Daar geeft hij les aan kinderen en volwassenen, begeleidt hij meerdere ensembles en dirigeert hij het Bläserkreis der Musikschule Bocholt – Isselburg.

Daarnaast werkt hij sinds 2007 als docent en dirigent bij muziekscholen en –verenigingen en remplaceert hij regelmatig bij orkesten en ensembles in Nederland en Duitsland.