Esli Vogel

Esli Vogel groeit op in een gezin waar het maken van muziek er bij hoort en zo komt zij op zevenjarige leeftijd voor het eerst in aanraking met de saxofoon.

Haar eerste saxofoonlessen krijgt ze van Roel van den Berg aan Muziekschool de Triangel te Eibergen. Hij maakt haar enthousiast voor dit instrument en ze wordt al gauw lid van het leerlingenorkest van muziekvereniging Euphonia Eibergen.

Op 17 jarige leeftijd volgt Esli aan dezelfde muziekschool pianolessen bij José de Bree.

Even later begint zij naast deze lessen aan de vooropleiding Saxofoon van het Saxion Conservatorium te Enschede. Hier volgt zij lessen bij Johan van der Linden.
Hierna vervolgt Esli haar studie aan het Artez Conservatorium te Arnhem. Hier krijgt zij les van Ties Mellema. Toen hij besloot te stoppen met doceren in Arnhem, is zij hem gevolgd naar het Fontys Conservatorium te Tilburg. Waar zij in juni 2010 haar bachelor of Music haalde.
Esli volgde verschillende masterclasses bij o.a. Jean Denis Michat, Vincent David, Christer Johnsson, Elliot Riley, Niels Bijl, Hans de Jong, Arno Bornkamp, Xavier Scheepers en Raaf Hekkema.

Als saxofoon en a.m.v. docent is Esli op dit moment werkzaam bij de muziekverenigingen: Burlo, Euphonia Eibergen, Crescendo Ratum  en nu ook bij Stichting Fanfare Talenten Dinxperlo. Ook geeft zij privé lessen.
Tevens is zij op dit moment dirigent van het Vim’s orkest van de KWOV Winterswijk, startersgroep & Muziekfabriek Euphonia Eibergen.

Maar haar hart ligt ook bij het zelf musiceren. Zo is zij lid van het Samoen Saxofoonkwartet en speelt ze in verschillende projecten (o.a. theaterproducties) mee. Ook is zij bij verschillende orkesten actief. O.a. is zij lid geweest van Het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en het Gelders Fanfare Orkest. Verder remplaceert ze op verzoek bij diverse ensembles en orkesten